Tyto nápoje si nás získali již hodně dávno. Jen málokdo nezná jeho zelenou, nebo černou variantu. Stále větší oblibě se u nás ale začíná těšit bílý čaj, který nás překvapuje svou jemností a decentní chutí. Nápoj, je díky velmi mladým lístkům pěstovaným ve stínu a speciálnímu způsobu sběru na konci března a začátku dubna, velmi zdravý a plný antioxidantů. To pro naše tělo velmi přínosné a blahodárné. Běžně za celý den přijmeme z okolí různé špatné látky. Když se jich postupně nezbavíme, může nás trápit i to, že se nám z našeho nic podlomí zdraví. Proto je pití tohoto horkého a jemně nasládlého nápoje tak obohacující.
Pochoutka starověkých císařů
I když my jsme se o této variantě dozvěděli až dnes, to neznamená, že je tento způsob zpracování lístků úplnou novinkou. Tento chutný nápoj si ve svátečních chvílích dopřávali i starověcí Čínští panovníci, kteří jím i vítali nové a vážené hosty. Vy si díky pokroku a globalizaci, můžete tuto vzácnost dopřávat, jak často jen chcete i bez císařů a obřadnosti.